NYE MAT & HELSE

Berit Kvifte

Birthe Storaker

Arnt-Olav Enger

Eva Badendyck

Redaktør & journalist
E-post: berit@nyematoghelse.no
Journalist
E-post: birhte@nyematoghelse.no
Videojournalist & desk
E-post: arntolav@nyematoghelse.no
Salg
E-post: eva@nyematoghelse.no
Jobbet som journalist i 40 år. Blant annet i Halden Arbeiderblad, Dagbladet Sørlandet, programsekretær- og leder Borg Informasjon, korrespondent i Norsk Telegrambyrå m.fl.
Har siden 1990 spisset journalistikken mot helse & medisin etter å ha tatt preklinisk studie, klinisk kjemi og medisinsk psykologi ved Biomedicinsk Centrum/Universitetet i Uppsala.
Var med fra starten i Mat & Helse, jobbet fast frilans for Hjemmet, Allers, fagpresse & dagspresse som medisinsk journalist. Sertifisert psykoterapeut i TFT.
Birthe Storaker er frilansjournalist (f. 1964), Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI (1989), Grunnfag Pedagogikk (UIO 1995) og utdannet kostholdsveileder fra Tunsberg Medisinske skole (2011).
Arnt-Olav Enger (f.1985) er videoprodusent med Bachelor of Arts i Univeristy of Teeside i England.
Har 4 år i olje- og gass-industrien med blant annet HMS og kursing. Jobbet i lokal tv og andre publisering-kanaler.
Har også Produsert film og animasjoner for en rekke lokale, nasjonale og internasjonale selskaper som freelancer.

 

FRILANSERE

 

Kathrine Skjelvan

Sølje Bergman & Linda Juel

Anita Breivold

Kristine Oddvin Andersen

Frilanser
E-post: kathrine@glutenogmelkefri.com
Nettside: www.glutenogmelkefri.com – www.explorative.no
Frilanser
E-post: post@inhousecoach.no
Nettside: www.inhousecoach.no
Frilanser
E-post: anita@helsevis.no
Nettside: www.helsevis.no
Frilanser
E-post: kristine@tankekilden.no
Nettside: kristineoa.no
Blogg: tankekilden.no
Kathrine Skjelvan (f. 1981) er utdannet i økologi, naturforvaltning, reiseliv og markedsføring fra
Norges miljø- og biovitenskaplige universitet på Ås.
Hun har jobbet med reiseliv og markedsføring
nesten uavbrutt de siste 14 årene. Hun bor på et småbruk utenfor Steinkjer i Trøndelag.
Hun driver
Norges største allergimatblogg Gluten- og Melkefri inspirasjon, og har gitt ut 4 oppskriftshefter.
Vi er coachingduoen Sølje Bergman og Linda Juel, som formidler livsmestrings-tematikker på en energifull, levende og inspirerende måte. Vi er utdannet ICF profesional coach og NLP business coach, og har sammen skapt konseptet «I stolen med Bergman & Juel» og firmaet Inhouse Coach. Sølje er også skuespiller og har alltid vært opptatt av kommunikasjon mellom mennesker. Linda har salg- og markedsbakgrunn fra ulike bransjer, og har ofte tatt rollen som «brobygger» på sine arbeidsplasser.Livet byr på mange små og store utfordringer i hverdagen.
Konseptet “I Stolen” er små video-snutter hvor vi gjennom samtale med hverandre tar for oss forskjellige viktige temaer med en coachende og profesjonell innfallsvinkel. Gjennom våre videoer ønsker vi å gjøre det enklere og mer tilgjengelig for andre å skape endring i eget liv for å oppnå bedre kvalitet på alle områder i livet.
.
Anita er matelsker, foredragsholder, kursholder og ernæringsskribent ved siden av jobben
som leirskolelærer og svømmelærer. Hun ser på seg selv som både fjellgeit og fiskemåke,
bor i Lillesand og har en noe overutviklet interesse for sammenhengen mellom helse og
kosthold hos barn, ungdom og voksen. Hun har lærerskole, grunnfag i idrett, i friluftsliv
og i biologi, samt Grunnleggende
Ernæring I og II fra Atlantis Medisinske Høgskole i
kompetansesekken sin.Ord som fett, sukker, blodsukker, hormoner, fedme, diabetes, helse, livsstil og kosthold
pirrer nysgjerrigheten hennes. Anita har gitt ut bøkene; Helsevis – en bruksanvisning for
bedre helse og for å beholde god helse og Helsevis oppskrifter.
Gå til hennes hjemmeside www.helsevis.no og les mer om bøkene der !
Kristine Oddvin Andersen (f. 1978) er utdannet cand. mag. innen kommunikasjon (NTNU) grafisk designer (NKF) og kostholdsveileder TMS. Etter en tid i barnehage og arbeid med barn med språkutfordringer, ti års arbeid innen reklame- og markedsføring, og to års samarbeid med Green Doctors, jobber hun nå for å motivere kvinner og mødre til å gjøre gode, informerte helsevalg.
Kristine har selv en lengre «helsereise» bak seg og ønsker å oppmuntre flere til å bli aktive deltakere i sykdomsforebygging og egen tilfriskningsprosess. Visjonen er en Helserevolusjon med større fokus på hele mennesket og årsaksrettet behandling fremfor symptomkamuflering.
Kristine skriver om kvinners helse, matglede og naturlig livsstil på tankekilden.no og tilbyr konsultasjoner, e-kurs og e-bøker omkring disse temaene.
Les mer om hennes kurs på:
helserevolusjon.no
mammarevolusjon.no

Anne Lene Johnsen

Marianne Lovise  Strand

 Silje Bukholm       

Eva. B Andersson 

Frilanser
E-post: annelene@annelene.no
Frilanser
E-post: kaffelatter@gmail.com
Podcast: Marianne møter mennesker
Frilanser 
E-post: silje@spirelykke.no

 

 

Frilanser
E-post: eva@helhetshelse.no
Helt siden Anne Lene var barn, har hun funnet ut av ting som hun så har fortalt videre til andre. Hun lever for å spre kunnskap om hva som kan hjelpe oss mennesker å få bedre liv og bli gladere, tryggere, sunnere og mentalt sterkere. Det gjør hun gjennom kurs, foredrag og skriverier.
Anne Lene ble kjent for mange som “IQ-dama” i Dagbladet Magasinets lørdagsutgave hvor hun i flere år hadde sin egen populærvitenskapelige spalte.  Hun er forfatter av en rekke bøker om hjernen, hjernetrim, læring og matematikk, inkludert bestselgeren Hvordan fatte matte som hun har skrevet sammen med spesialpedagog Elin Natås. De har også sammen skrevet boka Møkkalekser! 101 grep som kan gjøre at barnet ditt lærer lettere, som kommer ut på hennes eget forlag Alven Books i november 2020.
I dag er Anne Lene en del av Helsepanelet i ukebladet Allers, hvor hun skriver om og svarer på spørsmål innen mental helse og hun er fast gjest med påskenøtter på P4 i påsken. Hun er en mye brukt kilde i media, og har hatt en rekke opptredener i både radio, TV og skriftlige medier.
I tillegg til å spre egne budskap, er Anne Lene mentor for andre som drømmer om å lage, produsere og promotere bok. Konseptet hennes heter «Bygg din business med en bok». Gjennom dette hjelper hun eksperter, fagfolk, terapeuter, grúndere og businessfolk å spre sitt budskap.
Anne Lene er utdannet Handelsøkonom/MBM fra Oslo Handelshøyskole/BI (1993), har en bachelor i psykologi fra Argosy University, USA (2013), samt har fag fra master- og PhD-nivå i kognitiv nevrovitenskap og sosialpsykologi. Hun har bakgrunn fra IT-, media- og konferansebransjen, har jobbet som PR-sjef og har i flere år jobbet med tilrettelagt undervisning for voksne samt prøvd seg som mattelærer i ungdomsskolen. I 2010 var hun med å starte Helsemagasinet vitenskap og fornuft hvor hun i flere år var medredaktør og nå er fagjournalist på temaer innen psykologi og mental helse.
Marianne Lovise  Strand (f. 1964) kommer fra Andenes i Vesterålen med 32 års bakgrunn. Først sju år som journalist i Andøyposten, Bladet Vesterålen og Avisa Nordlænningen. Siden 1995 som næringsdrivende frilanser på heltid med base på Sortland i Vesterålen. Leverandør av reportasjer til norske ukeblader og  fagblader siden 1995. Tidligere mangeårig fast frilanser for Dagligvarehandelen og avisa Nationen, samt Magasinet SMAK.
Mennesker, mat, helse, natur har alltid interessert og fascinert meg. Opptatt av kosthold, trening, livsstil, kultur og musikk.
Forfatter med flere bokutgivelser, samt bakgrunn fra både dokumentar- og fiksjonsfilm.
Mangeårig frilanser i Radio Bø.
Arrangør av små og store eventer, gründersamlinger og annet siden 2012. I 2017 ble eventbyrået Hakeslipp etablert, det lille eventbyrået med det store hjertet.
Marianne holder også skrivekurs.
Har tidligere også arbeidet med bl.a integrering og vært ansvarlig for mat på tvers av landegrenser gjennom Sortland Frivilligsentral.
Autorisert Vesterålsguide siden 2010 (for små grupper).
I april 2020 startet hun podcasten: Marianne møter mennesker.
Mariannes passion er å bidra til formidling av gode historier som løfter, motiverer og inspirerer andre.
.
Silje har helt siden hun var barn elsket alt som spirer og gror, og drømte om å bli gartner når hun ble stor. Hun ble riktignok ikke det, men beholdt definitivt lidenskapen for alt som spirer! I dag driver hun spirelykke.no, og kursvirksomhet hvor hun lærer andre å dyrke.
Hun er levende opptatt av lykkefølelsen og mestringsfølelsen som oppstår ved å dyrke litt selv, og ikke minst av det miljømessige fotavtrykket vi setter etter oss. Hun er i tillegg foredragsholder, frilanser og terapeut.
Silje er utdannet Diplommarkedsfører fra BI, Gestaltterapeut fra NGI og har fag på masternivå innen økonomisk kriminalitet og ledelse. Hun har også jobbet mange år både innen bank, men også i Innovasjon Norge hvor hun har hjulpet oppstartselskaper til vekst internasjonalt.
Utdannet ved Naturterapiskolen, Axelsons Gymnastiska Institut, Academy of Acupuncture, Biopatiskolen, Aromaterapiskolen
Jobbet som naturterapeut siden 1986 med hovedfokus på Vega- og allergitest, urte- og naturmedisin, biopati, akupunktur og fotsoneterapi, de senere år også kosmetisk akupunktur og gen- og mikrobiomtesting.
Eva ble tidlig etter egen helseopplevelse overrasket av at det som legene ikke kunne hjelpe med, fantes det en alternativ løsning på. Dette trigget nysgjerrigheten, og dermed begynte en livslang ferd innen det litt mer utradisjonelle helsevesenet.
Hun har funnet ut at det gamle ordtaket stemmer; Kunnskap ER makt, også når det gjelder oss selv. Jo bedre vi kjenner egen kropp, alt fra gener, mikrober, intoleranser, aktivitetsbehov, mineralnivå, tankesett etc, jo lettere er det å ta lure valg for å optimalisere egen helse.
Hennes brennende interesse for den usynlige verdenen vi bærer i oss har alltid ligget under, og de senere års forskning om mikrobiomet – vårt indre mangfoldige miljø og samspill med mikrobene – har definitivt nøret opp under denne. Og når hun nå har et verktøy som dna-testing av bakteriene gjennom et anerkjent laboratorium tilgjengelig, er «nerden» overlykkelig og entusiastisk!
Eva er en del av terapeutsamarbeidet Helhetshelse – www.helhetshelse.no – der det også tilbys hårmineralanalyser, akupunktur, osteopati, massasje, rosenterapi og biodynamisk psykoterapi, for å nevne noe. Helhetshelse holder til i Ole Vigsgt 16 på Majorstua i Oslo, men en del av konsultasjonene (som f eks mikrobiomtesting) kan foretas pr telefon eller på zoom.
Hun bistår også firmaet Helse-Test AS – www.helse-test.no – med kurs og support til mikrobiomtestene. Her vil det bli holdt nye, spennende kurs så snart det blir tillatt igjen!