Kroppskremen du kan spise!

POPULÆRE SAKER

Sommer, sjø og varme øker behovet for ekstra fukt og pleie av huden din. Dette «koppssmøret» er så naturlig at du kan smøre det på brødskiva!

Tekst: Kristine Oddvin Andersen

Kristine Oddvin Andersen

Ola og Kari bruker i gjennomsnitt et sted mellom 500 – 700 kroner på diverse solkremprodukter i løpet av sommeren.  Du kan gjøre det billigere og ikke minst 100 prosent naturlig.

Dette luftige kroppssmøret er så sunt at du kan spise det, men spesielt godt smaker det dog ikke, så smør det heller på kroppen din i raus mengde.

Huden er vårt største organ og det vi smører på utsiden, absorberes og går videre til blodbanen. Å bruke rene pleieprodukter til hele kroppen er derfor viktig å ha tanke for.

Ingredienser:

Olivenolje er rik på e-vitamin. Det samme kan sies om den røde palmeoljen.  Begge er sertifiserte, økologiske oljer spekket med nyttig næring.

Den røde palmeoljen gir smøret en gyllen farge – som «settes på» huden din. Når du bruker dette kroppssmøret, skal du ikke ta på deg brudekjolen eller den hvite blusen!  «Smøret»  er derimot perfekt til bruk på sommerbrune legger og armer etter en frisk dusj!

Dersom du ønsker kan du tilsette naturlig duft i form at eteriske oljer til kroppssmøret.

Slik går du fram:

  • 50 g kakaosmør
  • 50 g kaldpresset kokosolje
  • 50 g rød palmeolje
  • 50 g øko olivenolje

Jordende duftblanding ( trengs ikke, men gir god duft)

  • 20 dr sedertre eterisk olje
  • 20 dr sandeltre eterisk olje
  • 10 dr romersk kamille eterisk olje

Smelt kakaosmør, kokosolje og palmeolje forsiktig over vannbad. Tilsett olivenoljen. Sett i kjøleskap til det er helt kaldt og så smått begynner å tykne/stivne rundt kanten.

Tilsett eteriske oljer og pisk blandingen luftig med en elektrisk visper. Dette tar noen minutter avhengig av romtemperatur. Ikke ha det for varmt i rommet for da vil ikke smøret bli luftig.

Fyll «kroppssmøret» på rene, kalde glass og oppbevar det i relativt kjølig/normal romtemperatur – gjerne i kjøleskapet.

Luksusfølelse…..

Ta gjerne smøret ut noen minutter før du skal smøre på (f.eks. før du hopper i dusjen) dersom du oppbevarer i kjøleskap. Da vil  «smøret» gi deg den  myke, luksuriøse følelsen.

Massèr «smøret» godt inn i huden (gjerne på lett fuktig hud), så du unngår «klumper» som kan sette flekker (både pga fettet og fargen)  La herligheta trekke godt inn før du kler deg.  Vask hendene etterpå.

www.tankekilden.no

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

VÅRE SISTE SAKER

Relaterte saker