Yoga reduserte ryggsmerter

yoga, ryggsmerter

Med to yogaøkter i uka ble ryggplagene redusert, og dermed ble også behovet for smertestillende mindre.

Tekst av: Birthe Storaker

En studie av amerikanske veteraner med kroniske ryggsmerter viser at yoga i stedet for smertestillende ga gode resultater på ryggsmerter. Etter seks måneder med to yogaøkter i uken, rapporterte San Diego veteraner en betydelig nedgang i ryggsmerter.

Reduksjon i bruk av smertestillende

Dessuten falt antall pasienter i studien på opiatbasert smertestillende fra 20 prosent til 8 prosent. Det er et potensielt viktig funn, da US Department of Veterans Affairs avvenner sine medlemmer bort fra langsiktige vanedannende smertestillende som hydrocodone og fentanyl.

En av deltagerne var Joe Sturdivant, en 52 år gammel pensjonert marinesoldat. Etter 22 år i uniform, og utallige patruljerte mil med tung sekk på ryggen, var Sturdivant plaget med kroniske ryggsmerter.

Pensjonert marinesoldat Joe Sturdivant diskuterer de kroniske ryggplagene han har fått etter 22 år i militæret. Nancee E. Lewis for the San Diego Union-Tribune.

Trodde yoga var for kvinner

I Marinen lærer du å utføre ordre. Så jeg håndterte smertene på et vis, sier han. «Jeg trodde det ville forsvinne av seg selv. Men skjønner at det var mer alvorlig enn jeg trodde.»

En dag, blusset smertene hans alvorlig opp og Sturdivan kjøre til akutten ute av stand til å komme seg ut av bilen sin når han ankom. Han måtte bli hentet på båre. Den erfaringen førte den tøffe marinesoldaten til å bli åpen for å delta i yogastudien.

Jeg trodde yoga var for kvinner, sier han. «Jeg ser ofte kvinner med yogabukser på.»

San Diego studien publisert i American Journal of preventative medicine viste at veteraner som praktiserte yoga også rapporterte mindre tretthet og forbedret fysisk funksjon.

Sammenhengen mellom yoga og pillereduksjonen er uklart, delvis fordi San Diego forskerne ikke hadde tenkt å studere denne faktoren når de fikk finansiering for studien.

Pasienter i kontrollgruppen som ikke gjorde yoga reduserte også pillebruk, noe som førte til den konklusjon at folk som deltar i studien var generelt motivert til å gå av smertestillende.

Men forskerne ser noe håp fordi veteraner rapporterte en betydelig nedgang i smerte til tross for redusert pille bruk.

Den ledende forskeren Erik Groessl sa at hans funn bør åpne døren for mer yoga som tilbud til veteraner. Han håper hans øvelser for en mild, stretching-fokusert yoga blir videreført nasjonalt.

 

«Mange leger tror allerede på Yoga og foreslår det som et alternativ for sine pasienter. Men vi trenger å tilby flere klasser, gjøre den tilgjengelig for flere mennesker, og vi jobber med å gjøre det nasjonalt, » fortalte Groessl til The San Diego Union-Tribune.

 

Vil anbefale yoga som behandling

«Det er fint at Yoga kan være tilgjengelig i en klinikk for psykisk helse, eller en institusjon for stoffmisbrukere. Men det betyr ikke at det er åpent for rygg-smerte pasienter eller en bredere gruppe av pasienter, sier forskeren, som også er førsteamanuensis ved University of California San Diego.

Andre store studier i sivilbefolkningen har vist gode resultater med yoga for ryggsmerter. Men San Diego forskerne ønsket å se om det samme holdt vann for sine veteransoldater, de fleste menn, en gruppe det kan være vanskeligere å selge inn yoga til.

«Soldatene jobber for mennesker som er i nød. De har mer kroniske ryggsmerter og mer alvorlige ryggsmerter, samt andre helseproblemer, «sier Groessl. «Vi ønsket å sikre at vi kunne anbefale dette som en behandling for denne gruppen.»

Gjennomsnittsalderen på deltakerne i studien var 53 år. Nesten en av fem rapporterte å være hjemløse de siste fem årene. Den gjennomsnittlige lengden på ryggsmerter var 15 år.

Hvis disse karene kan gjøre det, kan jeg også gjøre det!

Sturdivant, innrømmer at han var litt engstelig når han dukket opp til første yogatime. «Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente. Jeg så disse bevegelsene, disse stillingene, jeg har ikke den slags fleksibilitet», tenkte han.

 

«Jeg så det var andre menn der, så tenkte, hvis disse karene kan gjøre det, kan jeg også gjøre det. Jeg tok utfordringen fordi jeg liker utfordringer.»

 

Studien inkluderte 150 San Diego veteraner. Halvparten gjorde yogaprogrammet umiddelbart. Deres smerterangeringer ble sammenlignet med de som ennå ikke hadde startet med yoga.

Groessl sa han ønsker å sette i gang en langsiktig studie som følger veteraner over tid for å se om de kan fortsette med yoga og om treningen fortsetter å virke smertelindrende.

Noen mennesker stopper opp og kommer seg ut av vanen med å ta smertestillende medikamenter, sier han. «Vi ønsker definitivt å studere det.»


Kilde:

https://www.sandiegouniontribune.com/military/sd-me-yoga-pain-20170803-story.html?fbclid=IwAR0TYsI4yMm0GeotMsJVal1iSOfR2_JXriW4HIFnhWsUnw6sdWfg_3a5y6k

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*