Sommerens beste agurknytt?

POPULÆRE SAKER

En agurk består faktisk av hele 96 prosent vann, og spiser du en halv agurk så har du fått i deg omtrent ett glass vanlig vann!  Men, det er også sunt  å putte agurk i vannglasset ditt.  Her er 6 grunner på hvorfor.

Det er mange gode grunner til å drikke agurkvann hver dag; den er sunn og naturlig, bortimot null kalorier, full av vitaminer og mineraler. Drikk så mye du orker av det!

Tekst:  Berit Kvifte

1. Agurk er superkilde til vitaminer blant annet vitamin A og C,  men også vitamin E som er en av beste antioksidantene du kan få i deg. I tillegg inneholder agurk kalsium og jern.  Agurkvann som leskedrikk lager en buffer mot ytre faktorer forurensning og røyk. I tillegg inneholder grønnsaken stoffer som bidrar til å redusere blodpropp.

2. Reduserer blodtrykket. Agurk gir deg anbefalt og daglig mengden med kalium, som er kjent for å bedre blodsirkulasjonen. 

3. Agurk gjør deg mindre sulten. Drikk augurkvann gjennom hele dagen for å dempe sultfølelsen samtidig som du får tilstrekkelig med væske.

4. Holder huden din ung og frisk!  Ved å drikke rikelig med agurkvann. Blir ikke huden uttørret. Dens høye innhold av silisium virker rensende på kroppen- og dermed på kviser

5. Godt for leveren. Kroppens «rensefilter» blir takknemlig om du gir den kombinasjonen av vitaminene A, B, og C, samt mineraler som kalsium, fosfor og kalium via jevn tilførsel av agurkvann.

6. Beskytter mot UV-skader.  Den store mengden vitamin C i agurken, beskytter deg mot de skadelige effektene av UV-stråler. Agurkvann gur også et dytt i riktig retning bein og negler.

Slik lager du agurkvann

1 agurk
1,5 liter vann
Saften fra 1/2 sitron                           
1 spiseskje chiafrø (10 g)

Skrell og skjær agurken i skiver, press saften sitronen og tilsett den sammen med de øvrige ingrediensene i en blender. Kjør blenderen i noen minutter og hell over på flaske.  Drikk  et glass annenhver time utover dagen og la den grønne drikken gjøre mye godt for kroppen din !

OBS! Når du kjøper agurk, så bør du se etter en agurk som er mørk grønn i fargen og fast i konsistensen. Skallet skal være lett knudret eller glatt og uten «prikker» og blaute flekker.

Agurk skal IKKE oppbevares i kjøleskap!

(Foto: Pixabay)

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

VÅRE SISTE SAKER

Relaterte saker