Ikke bare blåbær, nei!

POPULÆRE SAKER

Opp av sofaen og ut i skauen med deg! Her kan du bokstavelig plukke din «aldersmedisin» til du bokstavelig blir blå i ansiktet – helt gratis! Vil du bli gammel og frisk, da skal og må du få i deg rikelig med antocyaner som finnes i blåbæra!

Tekst: Berit Kvifte

Mange og store bær fant jeg her!

Når vi blir født, er vi utstyrt fra naturens side med en fantastisk superantioksidant med det sofistikerte navnet glutation. Uten denne ville vi dødd rett etter fødselen. Glutationet beskytter cellene våre veldig bra inntil til vi kommer i tyveårene. Da dabber effekten av fra år til år og etter hvert blir vi stadig mer utsatt for sykdom. Når du har rundet 60-tallet, begynner det for alvor å bli sparsomt av superoksidanten i kroppen din og da bør du fokusere på tilførsel av antocyaner som også er en antioksidant. Men, istedenfor kun å virke som en egen antioksidant som går inn i cellene og motvirker oksidasjon, så går antocyanene inn og trigger glutationet slik at effekten av dette blir mangedoblet i cellene. Dermed får du en mye større såkalt in-vivo effekt av antocyanene enn du får av noen annen antioksidant fordi den virker gjennom å speede opp ditt eget forsvarssystem. (Artikkelen fortsetter under annonsen)

 
– sponset innhold –

Blue Berry PLUS ØJENVITAMIN er fremstilt av ekstrakt fra ville blåbær (Vaccinium myrtillus L.) som er verdsatt for sin intense farge og næringsinnhold.

Blue berry PLUS ØJENVITAMIN inneholder tagetes ekstrakt med et standardisert innhold på 10 mg lutein per døgndose.

Tablettene inneholder også øyentrøst ekstrakt – en vakker plante som er mye brukt i urtemedisin.


   

«Eldremedisin»

Moro når man finner “blåbærteppe”

Hvis du ikke har anledning til å sanke og lagre dette antioksidantbæret selv, så kan en ty til tilskudd med blåbær for å få i seg disse immunforsterkende stoffene. Blåbær har i de siste 20 årene blitt å finne i stadig flere kosttilskudd. En av storselgerne bak kosttilskudd av blåbær, har lagt mye kapital i å gjøre omfattende placebokontrollerte studier på sykehus og universiteter rundt om i verden. Blant annet er det gjort flere interessante funn i tilknytning til kreft – og da særlig på gliablastom som er en hurtigvoksende type hjernesvulst. Et slikt forsøk ble i sin tid utført på indremedisinsk institutt i Bergen. Resultatene antydet at antocyanene i noen grad kunne dempe både vekst og spredning av kreftcellene. Tilsvarende positive resultater er sett på prostatakreft.

 

Hjerte-kar og blåbær

Nå blir det pannekaker med blåbærsyltetøy på store og små!

På hjerte-kar finnes det også en rekke oppløftende studier med antocyaner som kan utløses av såkalte lavgradige betennelser.  I så måte ble det for noen år siden utført et klinisk randomiserte dobbeltblindet placebokontrollert studie på Ullevål universitetssykehus i samarbeid med Basalmedisinsk institutt ved Universitetet i Oslo under ledelse professor Rune Blomhoff.  Her fant de at antocyaner har en oppsiktsvekkende effekt på kronisk inflammasjon som synes relatert til hele 90 prosent av alle sykdommer. Lavgradige kroniske inflammasjoner kommer med alderen sammen med forurensning, mat, miljø etc og er den store helsetrusselen. Det er også vist i en rekke studier at antocyaner senker det dårlige kolesterolet. Antocyaner har alltid vært viktig for synet generelt. Ikke minst ved grå stær (men faktisk tilsynelatende også i noen grad ved grønn stær). Japanerne bruker hundretusener tonn med blåbær og solbær mot øyesykdommer fordi de har en kulturell skrekk for blindhet av en eller annen grunn. Studier viser at antocyaner virker mot maculadegenerasjon som gjerne rammer godt voksne personer. Trenger du flere gode grunner for å bli overbevist om at blåbær er både smart og sunt å få i deg, så har du syv til listet opp her:

  1. Rik på vitamin A, C, K
  2. Rik på mineralene kalium, jern, magnesium, sink, mangan, kjent for å kunne redusere risikoen for osteoporose, inflammatoriske sykdommer og hjerte-karsykdommer.
  3. Kan senke blodsukkernivået ditt og forebygge diabetes. Smekkfult av fiber.
  4. Glemsk? Blåbær reduserer oksidativt stress og den cellulære skaden som genererer kognitive problemer. Kan redusere risikoen for demens.
  5. Hyppig brukt til å forebygge og behandle urinveisproblemer.
  6. Inneholder karotenoider og vitamin E som beskytter synet og øyehelsen.
  7. Den lille blå vitaminbomba reduserer aldring både utvendig og innvendig. Antioksidantene forhindrer celleødeleggelse reparerer skadede celler.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

VÅRE SISTE SAKER

Relaterte saker