Storestølen Fjellhotell – stedet for å ta vare på deg selv

storestølen fjellhotell, helse og mat, overnatting, ferier

Ekteparet Anne Gørild (56) og Tore Holtskog (53) hadde en felles drøm om å drive et sted hvor de kunne hjelpe mennesker med helseutfordringer. De gjorde drømmen til virkelighet da de kjøpte Storestølen Fjellhotell ved Hallingskarvet.

 Tekst Birthe Storaker | Foto Birthe Storaker og privat

– Vi valgte det stedet med best beliggenhet, nydelig utsikt, vei hele året og nye gjesterom med høy standard på rommene, forteller Anne Gørild.  Sammen delte de visjonen om å skape et sted der man kan legge fra deg hverdagen og være trygg på at den maten du får servert, er bra for deg. Et sted de kunne skape mye fint sammen med andre og som bød på mange muligheter for framtiden.

Fokus på helse og mat

På Storestølen kan man ta ting i sitt eget tempo. Her kan man finne seg selv i omgivelsene med naturen rundt hvor ikke det er mange andre ting som krever oppmerksomheten.

Anne Gørild og Tore er opptatt av helhetlig helse og det å se hele mennesket.

Målgruppene er mennesker som sliter med kroniske sykdomsutfordringer, og personer som trenger kunnskap om å tilpasse kostholdet sitt for å bruke mat som medisin. Men det skal også være tilbud til alle, også de som ønsker en whisky eller Cognac foran peisen, god mat og flotte naturopplevelser! Selv om vertskapet har et helsefokus, ønsker de ikke at stedet skal være for sært. Deres fokus er på ren mat, helse, kurs og retreats men de ønsker ikke å misjonere. – Vårt mål er bare å vise vei og inspirere andre til å forstå at det å legge om kostholdet ikke trenger å være så vanskelig og radikalt som mange vil ha det til, forteller Anne Gørild. Med maten de serverer viser de at det finnes fantastisk god mat man kan spise som bidrar til god helse.

– Både enkeltpersoner og grupper kan komme på helseopphold hos oss, sier Anne Gørild. Hun forteller videre at du får tilbud om kartleggingssamtale når du kommer og at dere sammen blir enige om et opplegg for deg veiledet av terapeuter som har gått veien før deg og vet å inspirere til en ny start! (fortsetter under bildet)

Overnatting

Rommene på Storestølen er store, moderne og innbyr til avslapping og komfort. Gjesteavdelingen ble bygget i 2011, og i 2019 ble rommene pusset opp og fremstår nå i ny drakt. Samtlige rom har eget bad med varmekabler og fantastisk utsikt utover det vakre landskapet med Hallingskarvet nasjonalpark som kanskje det mest spektakulære. Her kan du slappe av etter en lang dag på fjellet!

Kurs og retreats

Anne Gørild og Tore har en drøm om å samle folk fra helsebransjen, presentere det de driver med og diskutere hvordan de kan samarbeide med andre som driver med helhetlig helse.

Eksempler på opphold de satser på, er matkurs hvor du lærer deg om matens betydning for helsen, med muligheter for konsultasjon med terapeut under oppholdet. Andre kurs omfatter stressmestring, yoga og avgiftning. Det arrangeres løpecamp og fotturer og det er mulighet for sykkelutleie. Her får du mulighet til å trene på å ta vare på deg selv, slik at du opplever økt mestring i egen hverdag og økt bevissthet om egne ressurser.

Til kursene kommer folk fra hele landet. De opplever at Storestølen tilbyr noe som ingen andre gjør på samme måte. Mye skyldes maten de tilbyr i kombinasjon med kursopplevelsene. De tilbyr også ulike konferansepakker for bedrifter eller et skreddersydd opplegg for oppholdet. I den forbindelse kan de organisere fellesaktiviteter som for eksempel kjøring med hundeslede, 3-kamp, og guidede turer. Stedet passer utmerket for å samle venner, arbeidskamerater, foreninger og enkeltpersoner som alle liker å tilbringe tid i fjellet. Her kan du også bestille massasje etter en lang dag i fjellet før du spiser en bedre middag basert på lokale råvarer!

 

Matkurs 22-25 Oktober

Kurset passer for:

  • Deg som har fått beskjed om at du bør unngå gluten, melk eller spise blodsukkerstabil mat.
  • Du som er interessert i å lære mer om et liv uten gluten og melk og syns det er vanskelig å få det til å fungere i hverdagen.
  • Deg som er interessert i et kosthold som nærer hjernen.
  • Du som har stoffskifteproblemer, en autoimmun lidelse, sliter med lav energi eller smerter.
  • Deg som vil lære å lage god vegansk mat.
  • Deg som vil lære å lage sunne og nærende kaker og snacks til julekosen og ellers!

Gjennom helgen vil vi ha fokus på matens betydning for god helse.

  • Har det noe å si hva vi spiser?
  • Hva skjer i kroppen?
  • Hva er forskjellen på en intoleranse og en matallergi?

Du får en innføring i hva som er balansert kost og hvordan du kan benytte dette når du kommer hjem. Du vil se at dette er enkelt! Du trenger bare å bli vist de grunnleggende prinsippene for deretter å gjøre det i praksis. Da får du tryggheten du trenger og du ser at det er mye enklere enn du hadde forestilt deg!

Og så mye godt vi skal lage! Vi tør påstå at du i løpet av helgen vil kose deg mer enn du har gjort på lenge og smaksløkene dine vil bli pirret på nye og gamle måter!

På kjøkkenet baker vi det enkleste brødet som finnes! I tillegg lager vi knekkebrød, rundstykker og kjeks. Og kaker! Både raw food og de du putter i ovnen!

Felles for oppskriftene er at de er enkle og ingrediensene er lett tilgjengelige.
Har du barn får du tips til mange gode og enkle oppskrifter som faller i smak for små ganer!

Link til kurset: https://storestolen.no/aktivitet/hvordan-leve-godt-uten-gluten-melk-hvitt-sukker-og-soya/

Påmelding til Anne Gørild på post@storestolen.no eller telefon: 320 90 400

 

Næringsrik lokal kvalitetsmat for alle

På Storestølen Fjellhotell serveres ren mat, lokale råvarer, allergivennlige alternativer og biodynamisk vin. De koker kraft på bein fra reinsdyr, storfe og økologisk kylling. Her er maten ren og uten e-stoffer, kasein, gluten og sukker. – På Storestølen Fjellhotell er vi opptatt av matkvaliteten. Vi velger våre råvarer ut ifra at de er økologiske, lokale og rene, forteller Anne Gørild.. – Har du en intoleranse eller allergi, bestreber vi oss for å gi deg den maten du skal ha, fortsetter Tore.

I den hyggelige kaféen serverer de hjemmelaget lokalmat basert hovedsakelig på økologiske og rene råvarer. Er du veganer eller spiser lavkarbo eller Paleo, har de menyer tilpasset dette. Det samme gjelder for de som spiser etter lavFOODMAP-dietten. – Alle gjester som bor hos oss og har allergier får tilrettelagt mat. Vi baker eget glutenfritt lavkarbo brød, og alle våre sauser og supper er laget fra bunnen av med god kraft, uten gluten og melk, forteller Anne Gørild. Hvis du melder fra om allergi eller intoleranse, så får du god og riktig mat for deg.

Ferier

I tillegg til høysesongen i juli og august med mange fotturister er høstferien en ypperlig tid å tilbringe på stølen med fine farger i fjellet og melisdryss på toppene. – Julen 2018 arrangerte de for første gang «Jul uten gluten og melk» fra 26. desember, forteller Anne Gørild. – Det var veldig vellykket og vil bli en tradisjon. Etter å ha jobbet som terapeut i mer enn 12 år med fokus på ren mat og helhetlig helse, ser Anne Gørild hvor utfordrende julen kan være. Mange spiser feil i julen og kommer skjevt ut i forhold til helsen og får en tøff start på det nye året. Hensikten med jul uten gluten, melk og hvitt sukker er å vise at det går fint å kose seg med nydelig mat samtidig som kroppen får et løft inn mot det nye året! Her blir det blant annet servert festmiddag på nyttårsaften med fem retter og økologisk vin. (forsetter under bildet)

Miljø

Ekteparet Holtskog har en plan med videre utvikling av stedet som et velværehus. De har pusset opp hovedbygningen hvor det er benyttet materialer som er naturlig og som ikke avgir gasser og som gir rene hus. Feng Shui er også en del av konseptet der tanken er å gi en god flyt av energi både på gjesterom og i fellesarealene inne i fjellstua.  De har gjennomført måling av stråling og valgt ikke å ha internett på rommene, men i egne soner i hovedbygget. – Vi kan derfor ta imot el-overfølsomme gjester, forteller Tore. Smartmåleren er plassert i en transformator på utsiden av tomten. De har planer om å male bygget med gjesterommene med kullmaling som tar av 98 prosent av strålingen fra omgivelsene. I tillegg har stedet eget vannverk, med rent levende fjellvann til sine gjester. Vertskapet har en sterk bevissthet rundt mange forhold som kan belaste mennesker som er sensitive.

Vakker natur

Naturen rundt Storestølen er fantastisk der majestetiske Hallingskarvet er et flott og imponerende syn med panoramautsikt mot Strandavannet i forgrunnen som kontrast. Her finner du en egen atmosfære i nærheten av skisenter, badeland, jakt, fiske og friluftsområder! (fortsetter under bildet)

 

Storestølen Fjellhotell ligger ved Fv 50 mellom Hol og Aurland i hjertet av Skarvheimen 1013 m.o.h en times kjøring fra Aurland og Flåm.

Ekteparet Anne Gørild og Tore Holtskog overtok Storestølen fjellhotell i 2016. Siden har de jobbet hardt og ikke overlatt noe til tilfeldighetene. Sammen har de realisert drømmen om et reiselivsanlegg med rom og leiligheter, kursfasiliteter og en flott restaurant der historie og tradisjoner er kombinert med det moderne og urbane. Ekteparet Holtskog står selv for driften med ansatte.

Ekteparet er genuint opptatt av å gi sine gjester opplevelser for livet. Dette gjør de med hjertevarme og kundetilpasning. De vet at hver gjest er unik og har ulike behov.

Næringsrike og nydelige lokale matskatter er en sentral del av totalopplevelsen ved Storestølen. Vertskapet er stolte av stedet sitt og er glade for at de valgte å følge drømmen.

Nettside: http://storestolen.no e-post:post@storestolen.no

 

På Storestølen kan man ta ting i sitt eget tempo.

Vertskapet har en sterk bevissthet rundt forhold som kan belaste mennesker som er sensitive.

På Storestølen serveres ren mat, lokale råvarer, allergivennlige alternativer og biodynamisk vin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*