Kunsten å sette grenser

grenser, respekt, ansvar
(Foto: Nik Shuliahin - Unsplash)

En nøkkel til å få andre til å respektere deg.

Hvordan vet du at andre tråkker over dine grenser?

Det kan føles som om du er i en låst situasjon – og av respekt eller frykt for en annen person, har du ikke mot til å si ifra.

Er du redd for avvisning – at du ikke blir elsket, likt eller bli forlatt?

Hva enn som er årsaken, – er det bare du som kan svare på. Men en ting er sikkert og det er at kroppen din sier ifra, du vil få en følelse i kroppen som ikke er god.

Lytt til kroppen – den har sitt eget språk.

Vær oppmerksom på hva den har å fortelle når du opplever en ubehagelig situasjon.

Klump i magen, følelsen av at det snører seg til i halsen, nakken og ryggen blir stram – dette er noe av kroppens språk når noe føles ubehagelig.

Vi har mange «ordtak» som vi bruker på dette. «Jeg var så redd at jeg tisset på meg», «Det var så vemmelig at jeg holdt på å kaste opp», «Jeg grøsset nedover ryggen»,» bena skalv under meg», «Jeg ble så flau at jeg ble helt varm og rød i ansiktet», «Jeg ble så sint at jeg skalv», «Jeg mistet munn og mæle», osv. .

Ved ikke å respektere seg selv, si ifra, gi uttrykk for hva vi mener og opplever, kan faktisk gjøre oss syke og det er lett å gli inn i en offerrolle. Når vi tenker og føler en ting og sier noe annet, er vi ikke sanne mot oss selv.

Hvem er mer verd enn deg – og hvem har du størst ansvar overfor?

Ta 100% ansvar

Det å gi andre skylden for at vi har det sånn og slik er rett og slett ansvarsfraskrivelse. Sett deg selv i førersetet – ta ansvaret. Still inn din GPS og følg ønsket og målet ditt.

Hvis du virkelig vil noe, er det utrolig hva du kan få til. Det umulige kan bli mulig – Du må ta deg selv på alvor og respektere deg selv.

Begynn med små ting, øv deg på å kjenne etter i kroppen – hva skjer og hvorfor. Deretter kan du lære deg til å uttrykke det 🙂

Det å ta vare på seg selv betyr ikke alltid meg først, men MEG OGSÅ!  

Står du fast, så søk hjelp – få noen å prate med.

Husk du er like verdifull som alle andre.

Jeg er utdannet coach og mentor, så hvis du ønsker hjelp på veien  – ta kontakt  på gunn@skapdinfremtid.no eller ring meg  på Tlf 41300890

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*