Tilfeldighetens dype røtter

(Foto: Pixabay)

Mange tanker og følelser melder seg i hver av oss i den tiden vi lever i. Frykt, bekymringer og spørsmål om hvor dette ender. Kan vi lære noe av dette? Vil det endre meg, deg og verden?

Psykolog Nordhelle har samlet sine refleksjoner mellom to permer, og fram til jul vil hun dele noe av tankegodset med deg og meg hver uke på vår nettside. Tekstene er et resultat av ubevisste tanker formet seg gjennom natt etter natt og som Nordhelle har skrevet ned straks hun våkner.

I følge psykologen ble boken, «Livsbetraktninger i Coronaens tid», til helt av seg selv. Her er ukens smakebit!

 

Tilfeldighetens dype røtter

I eget og i klienters liv stiller jeg spørsmålet enten høyt eller bare inni meg selv: Hvorfor skjer dette?

Å lære og forstå hvorfor noe skjer, det være seg kollektivt eller individuelt, kan bidra til at vi lettere aksepterer det som skjer, som ledd i noe jeg trenger å lære. Vi gir det ikke karakteristikken flaks eller uflaks. Tilfeldighetens dype røtter er en forståelse om at ingenting er tilfeldig. Vi tiltrekker oss erfaringer som er nødvendige for det vi trenger å lære – individuelt og kollektivt.

For meg er svaret på det store spørsmålet hvorfor vi er her på jorden, at vi er på en læringsreise. Hva er det vi skal lære? Å utvikle vårt skjulte potensial. Hva er det skjulte potensial?

For å si det med Carl Gustav Jungs ord: Å forflytte tyngdepunktet i oss selv fra egoet til selvet. Selvet, vårt høyere eller dypere selv, er sjelen. Den som forbinder oss med alt. Kjærlighetskraften til alt levende, superbevisstheten, som VET.

Det handler om kontakt med sjelen. Er det ikke slik, at vi etter kort tid i denne vanskelige tiden, begynner å oppleve at mange mennesker har en gryende oppvåkning av sitt dypere selv? Den vi har hatt nedgravd i det materielle løpet.

(Foto: Grethe Nordhelle)

Du kan bestille boken her :  post@nordhelle.no

Livsbetraktninger i coronaens tid koster kr. 150 + porto.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*