Å akseptere

(Foto: Marcos Prado - Unsplash)

Mange tanker og følelser melder seg i hver av oss i den tiden vi lever i. Frykt, bekymringer og spørsmål om hvor dette ender. Kan vi lære noe av dette? Vil det endre meg, deg og verden?

Psykolog Nordhelle har samlet sine refleksjoner mellom to permer, og fram til jul vil hun dele noe av tankegodset med deg og meg hver uke på vår nettside. Tekstene er et resultat av ubevisste tanker formet seg gjennom natt etter natt og som Nordhelle har skrevet ned straks hun våkner.

I følge psykologen ble boken, «Livsbetraktninger i Coronaens tid», til helt av seg selv. Her er ukens smakebit!

 

Å AKSEPTERE

Å lære å akseptere det vi ikke kan gjøre noe med er et viktig indre arbeid i livet. Å være TÅLMODIG er starten på prosessen. Med tålmodighet står vi i
det ubehagelige over tid. Da utvikler vi TOLERANSE. Toleransen hjelper oss til en FORSTÅELSE.

Forståelsen er fundamentet for å utvikle AKSEPT. Aksept er både intellektuell og følelsesmessig. Aksept gir oss indre ro. I aksept er en mystisk dimensjon – der transformasjon kan skje.

Denne prosessen gjelder både å akseptere det i oss selv vi ikke kan forandre, relasjoner til andre og omgivelsene i videste forstand. Vi har alle et viktig læringstilbud på ulikt vis i disse tider.

Du kan bestille boken her :  post@nordhelle.no

Livsbetraktninger i coronaens tid koster kr. 150 + porto.

 

 


Header-foto: Foto: Marcos Prado – Unsplash

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*