Vi trenger ikke være rike, vakre og friske for å være lykkelig

(Foto: Radu Florinn - Unsplash)

Det er et ordtak som sier – «det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det»

Hørt det mange ganger før og tenkt – Bare en floskel??

Som terapeut i 25 år og helse, livsstilscoach kan jeg fortelle deg at dette faktisk stemmer.

Vi mennesker er forskjellig og hver og en av oss må finne ut hvilke verdier som er viktig for oss. Når jeg spør mine kunder/klienter om hva de mener er viktigst i livet deres, svarer de fleste at det er gode og nære relasjoner, familie og venner som er viktigst.

Jeg har en god venn som er innlagt på sykehuset, vedkommende hadde store smerter før innleggelse. Da jeg var på sykehuset i går ble jeg møtt med et stort smil og vedkommende uttalte.

–Jeg bor jo på hotell og blir passet så godt på. God smertelindring og mat servert, jeg føler meg privilegert og glad.

Mange har en evne til å se det positive i noe hvor andre bare ser utfordringer og det negative. Som coach er det min jobb å få deg til å finne løsninger. Coaching er ikke terapi – det er en bevisstgjøring – en bevisstgjøring på tanke og væremåte.

Vi har 60 – 80000 tanker i løpet av en dag og de fleste av dem er ubevisste. De bevisste er ca 10 % av våre tanker, de resterende 90 % er ubevisste. Tankene strømmen gjennom oss hele dagen og det meste av tiden går alt på «autopilot».

Gjør vi det samme i dag som vi gjorde i går vil vi være på akkurat samme sted i morgen. De tankene vi tenker flyter bare av gårde så lenge vi ikke gir de oppmerksomhet.

Er du veldig godt humør en dag, kommer hjem og blir oppmerksom på etterveksten i hodebunnen og at 16 åringen din har unnlatt å legge skittentøyet i vaskemaskinen og i tillegg brukt hårfargen din – kan du smile og tenke tilbake da du selv var 16.

Er du derimot litt nede på følelseskalaen etter en vanskelig diskusjon med en kollega på jobb – vil du kanskje skrike til 16 åringen at hun er lat og bare tenker på seg selv. Ser du utfordringen? Resten av den dagen ser du bare det som burde vært gjort, rett og slett tatt på deg «Finn fem feil brillene». (fortsetter under bildet)

lykkelig
(Foto: Cerys Lowe – Unsplash)

Det du fokuserer på får du mer av

Vår hjerne er skapt til å tjene oss, derfor, det du gir din oppmerksomhet til får du mer av. Har du bestemt deg for noe vil hjernen din hjelpe deg til å realisere det. Det har ingen betydning om det er godt for deg eller ikke.

Utsagn som du kanskje vil kjenne igjen: –Jeg vil aldri bli slank igjen – jeg vil aldri få råd til – jeg er for gammel til – ingen forstår meg»

En annen ville kanskje tenkt: – Jeg føler jeg har blitt litt rundere så nå får jeg begynne å bevege meg litt mer og ta litt mindre porsjoner til måltidene, så vil det rette seg igjen – Jeg har så lyst på den lekre vesken så nå må jeg spare litt inn på kafebesøkene mine en periode – Jeg er 60 år og har masse erfaring, så dette vil være lurt for meg – Jeg føler meg litt nedfor for tiden og ser at jeg kan bli misforstått, dette  må jeg forklare for ……..

Skap din fremtid og ta 100% ansvar

Det innebærer at vi må slutte å kritisere andre og oss selv og komme med unnskyldninger, men heller lete etter løsninger, muligheter og rette oppmerksomheten mot det som virker.

Føler du at du er låst fast i gamle mønstre, ta kontakt med en coach og få hjelp.

Vi må ha tillit og kjærlighet til livet. Tilgangen til lykke er ikke noe du gjør deg fortjent til – du har den i dypet av deg selv <3

Gode tanker fra meg 

Gunn

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*