Podcast: Synne (26) har ME- mistet hele ungdomstida

Synne Walsnes Rise fra Bønes i Sortland er 26 år. Hun er ung, men har veldig stor innsikt. Siden 12-års årsalderen har hun vært kronisk syk og har mistet hele ungdomstida. Hun har diagnosen ME og har har tilbragt svært mye tid hjemme, liggende eller sittende. Livet ble sterkt begrenset.

For fem år siden var hun en av 152 ME-pasienter i Norge som fikk delta på det store, omfattende forskningsprosjektet Rituxme. Hun var en av pasientene som fikk medisinen Retuximab og erfarte at den faktisk gjorde henne mye bedre.

Synne elsker dyr og er engasjert i dyrevelferd.  Endelig kan hun dra på ridning tre-fire ganger i uka med hesten Casanova. Hverdagene er blitt mer meningsfylte og hunden Theo er hennes beste venn. Hør mer om Synne og erfaringene med å være ung å leve med en alvorlig kronisk sykdom så lenge og om prosjektet som for henne har gitt et bedre liv.

 

Om Marianne Lovise Strand

Jeg har arbeidet som fotograferende journalist siden 1989 og vært selvstendig frilanser fra 1995. Leverer til både fagblader, ukeblader, nettaviser og lokalaviser, samt har arbeidet 10 år frilans for en lokalradio. Jeg har også erfaring fra dokumentar- og fiksjonsfilm, samt har utgitt flere bøker, både alene og sammen med andre.

 

Å formidle gode historier som kan løfte andre er min passion.

I podcastkanalen Marianne møter mennesker, intervjuer frilansjournalist Marianne Lovise Strand fra Andenes i Vesterålen mennesker om deres liv og erfaringer.

Tema spenner fra helse, reiser og spesielle opplevelser til mat og morsomheter. Det er høyt under taket.

Målet med podcasten er å motivere, inspirere og glede, samt bidra til å løfte andre. Sharing is caring. Det er alltid noe å lære av andres historier.

Og vi mennesker rommer så mye. Noen mennesker lever et liv med store kontraster, andre har kommet gjennom store utfordringer som sykdom, ulykker eller mistet noen de var glade i.

Gjennom min «radiokanal» vil jeg bidra til å skape glede, toleranse, kunnskap og større forståelse.

 

About Marianne Lovise Strand 5 Articles

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*