Podcast: Viola snakker om å miste et barn..

Allehelgensdag er for mange en viktig dag for å minnes dem som har gått bort. Mange kirker holder derfor minnegudstjeneste den dagen, og flere kirker er også åpne både lørdag og søndag (www.kirken.no)

 «Viktig å snakke med barna om døden»

Viola Belinda Gundersen fra Sortland var 18 år og ventet barn med kjæresten Glenn. De var unge, men svært forventningsfulle og gledet seg til å bli foreldre. Men plutselig en dag, en drøy uke før termindato, var det helt stille i magen.

Det verst tenkelige skjedde…

23. januar 2011 måtte hun føde sin vakre sønn, Sander Nicolay, som døde i mors liv.   – Sorgen det er å miste et barn er sannsynligvis det tyngste man kan som menneske kan oppleve, sier Viola Belinda. Det ble en bratt start på det å bli foreldre.

Viola Belinda er en dyktig formidler, som både er glad i å skrive og fotografere. I naturen finner hun ro og glede. Hun synes det er viktig å være åpen om sorgen, også overfor deres tre barn som er i alderen 2 – 8 år. De er med og besøker storebror Sander på kirkegården ofte, og det er naturlig for dem å snakke om døden.

I denne podcasten snakker vi om sorgen og gleden, og om livet som går videre og hvor viktig det er å gjøre det beste ut av hver dag. Jeg ønsker dere en god lytteopplevelse.

STORE NORSKE LEKSIKON OM ALLEHELGENSDAG

 

Om Marianne Lovise Strand

Jeg har arbeidet som fotograferende journalist siden 1989 og vært selvstendig frilanser fra 1995. Leverer til både fagblader, ukeblader, nettaviser og lokalaviser, samt har arbeidet 10 år frilans for en lokalradio. Jeg har også erfaring fra dokumentar- og fiksjonsfilm, samt har utgitt flere bøker, både alene og sammen med andre.

 

Å formidle gode historier som kan løfte andre er min passion.

I podcastkanalen Marianne møter mennesker, intervjuer frilansjournalist Marianne Lovise Strand fra Andenes i Vesterålen mennesker om deres liv og erfaringer.

Tema spenner fra helse, reiser og spesielle opplevelser til mat og morsomheter. Det er høyt under taket.

Målet med podcasten er å motivere, inspirere og glede, samt bidra til å løfte andre. Sharing is caring. Det er alltid noe å lære av andres historier.

Og vi mennesker rommer så mye. Noen mennesker lever et liv med store kontraster, andre har kommet gjennom store utfordringer som sykdom, ulykker eller mistet noen de var glade i.

Gjennom min «radiokanal» vil jeg bidra til å skape glede, toleranse, kunnskap og større forståelse.

 

About Marianne Lovise Strand 5 Articles

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*