WU WEI – Gjøre for gjørens skyld

Mange tanker og følelser melder seg i hver av oss i den tiden vi lever i. Frykt, bekymringer og spørsmål om hvor dette ender. Kan vi lære noe av dette? Vil det endre meg, deg og verden?

Psykolog Nordhelle har samlet sine refleksjoner mellom to permer, og fram til jul vil hun dele noe av tankegodset med deg og meg hver uke på vår nettside. Tekstene er et resultat av ubevisste tanker formet seg gjennom natt etter natt og som Nordhelle har skrevet ned straks hun våkner.

I følge psykologen ble boken, «Livsbetraktninger i Coronaens tid», til helt av seg selv. Her er ukens smakebit!

 

Ser du blomster med hengende hoder, gir du dem vann. Det er å gjøre for gjørens skyld. Handling skjer gjennom deg. Du reagerer istedenfor å agere. Da er du et redskap for de kosmiske krefter. Slike handlinger er en kontrast til handlinger vi gjør ut ifra egoistiske behov. Handlinger utført av frykt eller angst er også egoistiske. Angst og frykt er fraværende i ett liv fylt av kosmiske handlinger. Det er først ved en eksistensiell forståelse og holdningsendring vi kan virkelig endre angsten vår.

Japanerne kaller denne form for handlinger for handlinger uten hensikt – wu wei. Når vi er oppslukt i handlingen, for handlingens egen skyld, glemmer vi tid og sted, vi bare ER i handlingen. Da handler vi uselvisk. Hvis vi gradvis kan oppøve evnen til å bli i ett med handlingene uten å være målorientert, bygger vi gradvis mer harmoni i livet vårt. Vi lever i øyeblikket og handler fordi det skal handles. Da speiler vi sol og måne og universets krefter. Hvis alle handler etter Wu wei prinsippet, er virus et ikke-eksisterende fenomen på Moder Jord.

Du kan bestille boken her :  post@nordhelle.no

Livsbetraktninger i coronaens tid koster kr. 150 + porto.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*