The imposter syndrome & I

POPULÆRE SAKER

Å være syk og ufør er ingen dans på roser, men av og til lurer man jo, er jeg frisk eller er jeg syk. Eller er jeg bare en som finner på alt dette?

Tekst og foto: Kathrine Kragøe Skjelvan

Når de gode dagene kommer som perler på en snor er det lett å begynne å tenke at jeg er frisk, og at alt som står i epikriser og papirer fra NAV og helsevesen bare er oppspinn.

Jeg syk?

Av og til føler jeg meg så frisk at jeg er redd hele verden snart skal oppdage at jeg bare lurer dem og at alle mine vondter og diagnoser er noe som kun eksisterer i mitt eget hode. At dette er min ondsinnede plan for å lure penger av staten og leve det gode liv på skattebetalernes penger.

Jeg ser kanskje ikke syk ut, så da er det nok latskap?(Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Så plutselig en morgen klarer jeg ikke stå på beina når jeg går ut av sengen, ikke klarer jeg å flire eller gre håret fordi det gjør vondt OVERALT. Da slår det meg at jeg finner ikke på dette, det er på ekte (dessverre) og jeg har bare fått en sårt etterlengtet sommerferie fra dritten.

50 % verdt?

Den dagen jeg satt og fylte ut skjema for 50% uføretrygd, leste jeg i avisen at vår omsorgsfulle minister Anikken Hauglie vil kutte i støtten til de uføre.

Et øyeblikk tenker jeg «nei faen heller, så syk er jeg ikke, jeg driter i dette».

Da jeg i sinne og frustrasjon reiste meg fra stolen og måtte støtte meg til pulten, svartnet det for øynene mine og smerten jaget i hånda, da resignerer jeg, satt meg ned fortsatte å fylle ut den ydmykende søknaden.

Jeg vil bare være frisk, jobbe fulltid, yte min skjerv, yte før jeg nyter og alt det der, men nå har jeg engang vært uheldig da – for det er jo det det går på; hvor vidt du har flaks eller uflaks.

Jeg drømmer om et mer inkluderende samfunn og en friskere fremtid (Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

VÅRE SISTE SAKER

Relaterte saker