Hva med kokosbollekake i helgen?

POPULÆRE SAKER

Kokosbollekake, skumbollekake eller noe helt annet? Uansett så minner den på smak om kokosbollene du får kjøpt i butikken. Farlig god! Min versjon på  kokosbollekake er helt uten melk og gluten!

Tekst og foto: Kathrine Kragøe Skjelvan

Kokosbollekake er lett og mektig på samme tid, og en kake du ikke orker så mange stykker av.  Passer forresten ypperlig som dessert!

Jeg har laget kaka en gang, og merket meg noen endringer jeg vil neste gang, for det frister så absolutt til gjentagelse!

Som du ser, framstår ikke kaken på noen måte som en “master-piece” – perfekt som de du ser hos andre bloggere. Den har flere feil og rom for forbedringer. Jeg beskriver ønskede endringer i et eget avsnitt nederst.

Du trenger

Bunn

 • 1,5 pk glutenfrie Digestive kjeks
 • 2 ss melkefri margarin

Marengs

 • 6 eggehviter
 • 4 dl sukker
 • 1 ts vanilijesukker
 • 1 dl vann
 • 3 ts gelantinpulver

Sjokoladelokk

 • 200 gram melkefri sjokolade (helst ikke for søt)
 • 2 ss Delfiafett
 • Kokosmasse

Slik gjør du

Start med å plassere en kakering str 24-26 cm på et fat og knus kjeksene til smuler. Tilsett smeltet margarin og bland godt. Klem ut massen på fatet så den dekker hele bunnen.

Kok opp 1 dl vann og rør inn gelantinpulveret – rør godt og avkjøl vannet.

Skill hviter og plommer, ha hviter over i en helt ren bolle og pisk til du har hvitt skum. Tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt. Fortsett til du ikke kjenner sukker mellom fingertuppene.

Hell over vannet med gelantin i en tynn stråle.

Fordel massen i kakeforma og sett kaldt i minst 4 timer (strø gjerne litt kokos på toppen) .

Smelt sjokolade og delfiafett sammen over vannbad eller i micro-ovn. Fordel sjokolademassen over den avkjølte kaka. Sørg for at det blir så jevnt som mulig. Avkjøl litt og dryss over med kokosmasse.

Varm en tynn, skarp kniv og skjær rundt langs kaka, løsne ringen og løft den forsiktig opp over kaka.

Kokosbollekake uten melk

Mine tips til neste gang  ( for det blir det ! )

Formfett

Det er kanskje ikke uten grunn at oppskriftene på det store internettet anbefaler formfett i kakeringen. Verdt å prøve – da slipper kaka ringen uten stygge sår fra kniven.

Bunnen

Jeg ville doblet tykkelsen på bunnen og brukt nærmere 3 pakker med glutenfri Digestive fra Normal. Den er billig og god!

Marengsen

Jeg ville redusert til 5 eggehviter og i tillegg redusert litt på sukkermengden, samt økt mengden vaniljesukker. I tillegg ville jeg delt marengsen i to og lagt et lag med raspet mørk sjokolade mellom de to lagene. Litt som i Dronning Maud pudding.

Sjokoladelaget

Sjokoladen ble i mine øyne ganske perfekt, tjukk og deilig, men jeg syntes den mørke kokesjokoladen fra Coop kanskje ble hakket for søt til denne kaka. Det er verdt å teste en litt mørkere sjokolade.

Porsjonskaker

Dersom du har små kakeringer er denne kaka helt nydelig og superperfekt som porsjonskake! Det er virkelig verdt et forsøk 🙂

 

 

2 KOMMENTARER

 1. ELSKER denne kaken❤, men har aldri forsøkt selv. Hvordan oppbevares den og ca holdbar tid?
  Vanlige skumboller kan en ikke ha i kjøleskap og det går ikke lang tid før skummet blir seigt og hardner 🤔😔

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

VÅRE SISTE SAKER

Relaterte saker