Framtidsvisjoner

Mange tanker og følelser melder seg i hver av oss i den tiden vi lever i. Frykt, bekymringer og spørsmål om hvor dette ender. Kan vi lære noe av dette? Vil det endre meg, deg og verden?

Psykolog Nordhelle har samlet sine refleksjoner mellom to permer, og fram til jul vil hun dele noe av tankegodset med deg og meg hver uke på vår nettside. Tekstene er et resultat av ubevisste tanker formet seg gjennom natt etter natt og som Nordhelle har skrevet ned straks hun våkner.

I følge psykologen ble boken, «Livsbetraktninger i Coronaens tid», til helt av seg selv. Her er ukens smakebit!

Framtidsvisjoner

Da jeg så på Halvdan Sivertsens 70 års feiring i NRK, var det uunngåelig å bli slått av at feiringen skjedde før Coronatiden. Helt fullsatt Oslo Spektrum.

Jeg tenkte: Dette er siste gangen Oslo Spektrum er helt fullsatt. Jeg tror ingen av verdens statsledere som har opplevd denne pandemien noen gang vil åpne opp for så store innendørs arrangementer igjen. Et virus som først er kommet, er kommet for å bli. Så det er vi som må ta konsekvenser av det, og bli mer bevisste og forsiktige i vår livsførsel. Først ble jeg vemodig, men så tenkte jeg: Men er det viktig med så store arrangementer? Verden blir aldri som før igjen. Det er natur-riktig at alt endrer seg hele tiden. Og det vil bli en markert endring i livsførsel når det verste av dette er over. Det kommer til å bli andre måter å være sammen på, som ikke innebærer enorme arrangementer. Kan ikke det være vel så bra? Kvalitet—ikke kvantitet. Vi trenger heller ikke å klemme alle mennesker. Vi kan reservere klemmer til de som virkelig betyr noe for oss. Kvalitet—ikke kvantitet. Vi trenger heller ikke å ta alle mennesker vi møter i hånden. I India har de skjønt dette langt tilbake i historien. Deres hilsen er ikke håndhilsen, ei heller klemming. Det er reservert til nære relasjoner å ta på hverandre. Er det så galt da? Kvalitet—ikke kvantitet.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*