Lag flatbrød i krumkakejernet!

POPULÆRE SAKER

Glutenfrie flatbrød har jeg prøvd å få til lenge, men i dag var gode råd dyre og tiden knapp. Ikke fant jeg “takken” heller.  Den var plassert på loftet et sted.  Da fant jeg en løsning som faktisk fungerte:  jeg kan jo lage flatbrød i krumkakejernet..?

Tekst og Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan

Å lage flatbrød i krumkakejern har jeg sett bli gjort rundt omkring, men aldri forsøkt selv. Mange lager dem med rug, men siden jeg ikke tåler det tenkte jeg å teste ut havremels-flatbrød. Og vet du hva? Det ble så godt!

Dersom du ikke har krumkakejern blir det dessverre håpløst å få til disse er jeg redd. Da får du bare vente til jeg finner en god oppskrift på vanlige kjevle-flatbrød.

Du trenger: 

2,5 dl glutenfritt havremel
0,5 dl rismel
2,5 dl kokende vann
2 ss smøremyk rapskokos el.l
2,5 dl kaldt vann
Litt salt

Slik gjør du

  • Bland sammen melet og ha over rapskokos
  • Hell over det kokende vannet og rør godt
  • Ha deretter over det kalde vannet og la alt stå og svelle i ca 30 minutter
  • Varm opp krumkakejernet og stek flatbrødet på maks varme
  • Legg flatbrødene på rist og sett ovnen på 150 grader varmluft
  • Tørk flatbrødene i stekeovnen i ca 10-12 minutter

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

VÅRE SISTE SAKER

Relaterte saker