Spiselige Julegaver – Mandelsmør

Mandelsmør er en enkel, rask og hyggelig julegave man kan lage selv. Du kan lage det på en halvtime og trenger ikke mange ingredienser heller – kun mandler og litt salt. Ønsker man å lage en sjokoladevariant også, kan man ha i litt hakket mørk 70% sjokolade helt mot slutten eller dele blandingen i to og lage en med og en uten skokolade. Sjokoladen vil smelte inn av seg selv da mandlene blir varme i foodprosessor.

Utstyr du trenger: Foodprosessor eller blender

 

Til to glass trenger du:

  • 500 gram mandler
  • 1 ts salt
  • ca 1/2 plate mørk sjokolade (70% kakao)

Fremgangsmåte:
Rist mandlene i stekeovn på ca 180 grader til de blir gylne. Det tar ca 8 – 10 minutter. Deretter har man mandlene over i en foodprosessor. Mandlene kvernes på høyeste hastighet. Ta en pause innimellom da foodprossessoren kan bli varm. Etter hvert vil mandlene først bli kvernet,  så vil fettet begynne å piple ut og til slutt blir det mer og mer flytende. Kjør mandlene i prosessoren til det har blitt flytende. Dette kan ta en stund alt ettersom hastigheten på maskinen din eller hvor sterk den er,  men rundt 8-10 minutter. Smak til med salt og eventuelt sjokolade, eller ta ut en del uten sjokolade først, kjør noen runder og så ha i hakket sjokolade. Sjokoladen vil etter noen få runder smelte inn.

Ha mandelsmøret på glass. Mandelsmør tåler romtemperatur.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*