Spiselige Julegaver – Mandelsmør

POPULÆRE SAKER

Mandelsmør er en enkel, rask og hyggelig julegave man kan lage selv. Du kan lage det på en halvtime og trenger ikke mange ingredienser heller – kun mandler og litt salt. Ønsker man å lage en sjokoladevariant også, kan man ha i litt hakket mørk 70% sjokolade helt mot slutten eller dele blandingen i to og lage en med og en uten skokolade. Sjokoladen vil smelte inn av seg selv da mandlene blir varme i foodprosessor.

Utstyr du trenger: Foodprosessor eller blender

 

Til to glass trenger du:

  • 500 gram mandler
  • 1 ts salt
  • ca 1/2 plate mørk sjokolade (70% kakao)

Fremgangsmåte:
Rist mandlene i stekeovn på ca 180 grader til de blir gylne. Det tar ca 8 – 10 minutter. Deretter har man mandlene over i en foodprosessor. Mandlene kvernes på høyeste hastighet. Ta en pause innimellom da foodprossessoren kan bli varm. Etter hvert vil mandlene først bli kvernet,  så vil fettet begynne å piple ut og til slutt blir det mer og mer flytende. Kjør mandlene i prosessoren til det har blitt flytende. Dette kan ta en stund alt ettersom hastigheten på maskinen din eller hvor sterk den er,  men rundt 8-10 minutter. Smak til med salt og eventuelt sjokolade, eller ta ut en del uten sjokolade først, kjør noen runder og så ha i hakket sjokolade. Sjokoladen vil etter noen få runder smelte inn.

Ha mandelsmøret på glass. Mandelsmør tåler romtemperatur.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

VÅRE SISTE SAKER

Relaterte saker