Helgeyoga med Marte

(Foto: Irina Bileanschi)

Hva er vel bedre enn å starte helgen med en rolig yogaflow med fokus på hofter og lår? Du får varmet opp og strekt ut beina, lårene og rompa. Bonus er en ekstra lang og fin shavasana.

Marte Wiik fikk en helt ny hverdag etter hun startet med yoga og meditasjon. Fra å være en stresset «flink pike», med 1000 baller i lufta og alltid 10 steg frem i fremtiden, ble yoga veien til tilstedeværelse, aksept av tingenes tilstand og inngangen til et bedre liv.

— Yoga er så mye mer enn posisjonene. Det er en livsfilosofi som handler om hvordan vi behandler oss selv og andre, om pust, karma, konsentrasjon, indre fred, sier hun. Alt dette ønsker Marte å lære videre i hennes yogatimer.

— De fleste av oss lever veldig mye i hodene våre, og har alt for lite kontakt med kroppen. Kroppen sender oss signaler og prater til oss hele dagen, men vi er så aktiv i hode vårt, at vi har ingen tid til å lytte innover. Vi ser på tv, er på internet og sjekker facebook. Noen av oss må bli ordentlig syke før vi lytter til kroppen. Det er det yoga og meditasjon kan hjelper oss til. Lytte innover, og bli kjent med kroppen vår.

På en vakker øy, ytterst i havgapet, bor Marte med familien sin. Hun flyttet hjem til Vesterålen i 2009 etter flere år i USA, London og Oslo. På Andøya har hun vært med å arrangere yogadager, helgeretreats og foredrag innenfor yoga og meditasjon. Hun er utdannet 200 timers Vinyasa yogalærer (Atman Yoga School) og 100 timer Heart of Yoga (Mark Whitwell). Yoga var inngangsporten til å finne seg selv og en indre ro som hun manglet og som hun nå ønsker flere skal få oppleve.

Marte har også laget en meditasjonsapp som du kan laste ned:

(iphone): https://apps.apple.com/us/app/meditere-med-marte/id1141726298?ls=1

(Androide): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.marte.meditere

Les mer om Marte her: www.meditere.no eller om yogaøya hennes: www.yogaisland.no

Kan kontaktes på mail: marte@meditere.no.


Forside foto: Irina Bileanschi

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*