Materialismen for fall?

(Foto: Noah Buscher - Unsplash.com)

Mange tanker og følelser melder seg i hver av oss i den tiden vi lever i. Frykt, bekymringer og spørsmål om hvor dette ender. Kan vi lære noe av dette? Vil det endre meg, deg og verden?

Psykolog Nordhelle har samlet sine refleksjoner mellom to permer, og fram til jul vil hun dele noe av tankegodset med deg og meg hver uke på vår nettside. Tekstene er et resultat av ubevisste tanker formet seg gjennom natt etter natt og som Nordhelle har skrevet ned straks hun våkner.

I følge psykologen ble boken, «Livsbetraktninger i Coronaens tid», til helt av seg selv. Her er ukens smakebit!

 

Materialismen for fall

Tilfeldighetens røtter, var tittelen på en bok av Arthur Koestler på 80-tallet. Jo dypere vi forstår, desto mindre blir tilfeldig. I Matteus 10.29 står det: «Ikke en av dem (spurvene) faller til jorden uten at eders Fader vil. Men endog hårene på eders hode er tellet alle sammen». Alt virker tilfeldig så lenge vi ikke har forståelse av en dypere mening, der alt henger sammen og er underordnet noen universelle lover. Særlig meningsløst virker det for mange i vår materialistiske kultur at mennesker lider, fordi vi ikke ser alt i et større perspektiv som også omfavner før fødsel og etter død.

Sett at det som nå skjer, er igangsatt fra øverste hold, primært for at vi skal erfare at overforbrukssamfunnet i mange land, skal kraftig reduseres, slik at Moder Jord blir mindre belastet?

Vi har fri vilje, fri vilje til å gå i grøfta. Følger vi de kosmiske lover vi er underlagt, vil vi leve i fred og harmoni. Går vi langt ut over grensene for et naturlig liv, vil vi påføres lidelse.

 

Du kan bestille boken her :  post@nordhelle.no

Livsbetraktninger i coronaens tid koster kr. 150 + porto.

 

 


Forside-foto: Noah Buscher – Unsplash.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*