Er du din største kritiker?

(Foto: Mathieu Stern - Unsplash.com)

Bebreider du deg selv for at det du gjør ikke er godt nok,……..Selv om det blir sagt  til deg  – «så flink du er, dette var flott» ? Og har disse ordene i hodet ditt, « Jeg skulle ikke ha gjort eller sagt det jeg gjorde på den måten  –  jeg skulle ha gjort/sagt det slik eller slik» Tankespinn, uansett …?

DU ER IKKE ALENE OM DETTE.

Personlig følte jeg at det jeg gjorde ikke var «BRA NOK», og det var mange årsaker til det.

  1. Jeg var oppvokst med å høre at det jeg gjorde IKKE VAR bra nok, jeg kunne alltid ha gjort det bedre.
  2. Dette gjorde meg usikker, og det førte til at jeg søkte nye områder som jeg kunne gjøre bra for å få anerkjennelse for det
  3. Når det ble en higen etter anerkjennelse som styrte mine valg, BLE DET HELT FEIL

Følelsen av aldri å gjøre ting bra nok forfulgte meg

UANSETT hva jeg gjorde var det andre som gjorde det bedre. Fikk jeg til noe og fikk skryt for arbeid jeg hadde gjort, mente jeg selv at – «det var jo ikke noe» «Jeg var bare heldig» eller «Jeg hadde flaks» Aldri at jeg kunne ta til meg ros – jeg var rett og slett ikke BRA NOK. Jeg kunne våkne opp om natten og tenke på at jeg ikke hadde oppdradd barna mine slik jeg burde, vært sint på feil sted, ikke hatt god nok tid sammen med dem osv. Dummet meg ut i en jobb eller ikke hjulpet de som hadde behov for meg – nok.

Kjenner du deg igjen?

Da jeg gikk dypere inn i dette og prøvde å forstå oppdaget jeg at det var et skjult mønster som rommet disse overbevisningene, at uansett hvor godt jeg gjorde tingene innfridde det aldri mine egne urealistiske krav.

Dette kjørte meg så til tider hardt at jeg ikke brukte tid på de gledene som gav livet mening. Dessverre er det handlingene barna våre tar etter og ikke det vi sier.  Etter at jeg ble oppmerksom på dette, ble mer bevisst på mine reaksjoner og handling, ble livet lettere, og jeg ble en gladere person som også begynte å ta vare på meg selv.

Jeg ble mere tolerant ovenfor andre og meg selv – hva er egentlig perfekt?

Det er det det handler om – det som er perfekt for meg er kanskje ikke perfekt for deg. Og det som er perfekt for deg er ikke det for meg. Hvis vi alle skulle gjøre tingene på samme måte kunne vi like gjerne være roboter og da ville livet bli fargeløst. Derfor er jeg så glad for Per Fuggeli (jeg hadde han som foreleser i sosialmedisin) sine offentlige uttalelser  –

GI LITT MER FAAN – DU ER GOD NOK SOM DU ER, takk og fred være med ditt minne <3.

Ikke la dine skjulte følelsesmessige mønstre om slike dumme overbevisninger styre livet ditt videre. Ta kontroll over egen skute og gi dårlig mannskap sparken (selvbebreidende tanker), vit at du er god nok akkurat som den du er.

Verden trenger akkurat DEG og MEG akkurat slik vi er 🙂 ikke dårlige kopier

Det å ta vare på seg selv er ikke alltid meg først ; MEN MEG OGSÅ

Klem og gode tanker fra meg.

Gunn.

www.skapdinfremtid.no


Foto: Mathieu Stern – Unsplash.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*