Tillit gir tro som skaper trygghet

(Foto: Pixabay)

Mange tanker og følelser melder seg i hver av oss i den tiden vi lever i. Frykt, bekymringer og spørsmål om hvor dette ender. Kan vi lære noe av dette? Vil det endre meg, deg og verden?

Psykolog Nordhelle har samlet sine refleksjoner mellom to permer, og fram til jul vil hun dele noe av tankegodset med deg og meg hver uke på vår nettside. Tekstene er et resultat av ubevisste tanker formet seg gjennom natt etter natt og som Nordhelle har skrevet ned straks hun våkner.

I følge psykologen ble boken, «Livsbetraktninger i Coronaens tid», til helt av seg selv. Her er ukens smakebit!

 

Tillit gir tro som skaper trygghet

Winston Churchill gikk daglige spaserturer under 2. verdenskrig i St. James Park. En dag kom en voldsom eksplosjon fra en bombe like ved. Til hans livvakts store fortvilelse stoppet han ikke turene i parken. «I have a mission to complete. And there are someone that looks after me besides you,» sa Churchill til livvakten. Livvakten trodde han mente en annen person. Churchill pekte med fingeren mot himmelen: «That person attends to see that it is performed». Han gikk rolig videre og ga ikke opp sine spaserturer til tross for at bomberegnet over London på den tiden var meget intenst.*

Tillit til en overordnet kraft i tilværelsen er den mest kraftfulle formen for tillit som gir en sterk tro. Troen skaper trygghet og opplevelse av beskyttelse. Churchill fulgte en indre stemme som fortalte ham hva han skulle gjøre, og hadde full tillit til denne stemmen. Når vi gjør vårt beste og overlater ansvaret til en overordnet kraft i tilværelsen, får vi en tro som gir oss trygghet og vi føler oss beskyttet. Vi må arbeide daglig med vår tillit for å overlate ansvaret til den kraften som bestemmer når vi blir født og når vi skal dø.

*Dokumentarfilmen «Winston Churchill. Walking with Destiny».

 

 


Forsidebilde: Pixabay.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*