«Grønne» julekalender-aktiviteter for hele familien !

Julekalender- aktiviteter som er litt grønnere! 

Tekst: Silje Bukholm Oppslagsfoto: pixabay.com

Nedtellingen til jul har begynt for mange, og med den også planlegging av årets julekalender. Hvert år legger jeg inn noen små aktiviteter i kalenderen som jeg kan gjøre med barna. Det gjør den billigere og ikke minst får vi litt tid sammen. Men, det er viktig for meg at det ikke verken skal være dyrt eller vanskelig å få til.

Her får du mine tips til en litt grønnere kalender, bokstavelig talt. 

               

Uke 1:  Så en basilikum-potte med barna

Denne aktiviteten er det lurt å sette i gang med tidlig i kalenderløpet hvis du vil lage en liten skog av basilikumblader til jul!  Å så noe gir mestringsfølelse hos store og små.  Det er en helt spesiell lykke i det å se frøene spirer og gror.

Basilikum er en urt som er forholdsvis enkel å få til  bare du husker å vanne. I tillegg trenger du en vekstpære som kan skrus i en vanlig lampe og settes over urten. Det er  for mørkt til å dyrke inne hos oss i Norge nå, så en vekstpære er en must.  Fås kjøpt på lampebutikker, Ikea eller Clas Ohlson.

For å få til denne aktiviteten trenger du:

  • En potte med jord og gjerne litt såjord på toppen
  • Basilikumfrø 
  • Litt vann
  • En vekstpære
  • I videoen under ser dere hvordan vi gjør det:

Om Siljes Spirelykke

Helt siden barnsben av, har jeg elsket alt som spirer og gror.  Jeg har derfor selv gjort alle feilene som kan gjøres, når det gjelder planter.

Jeg er ikke gartner, men et levende bevis på at du ikke må være det for virkelig å lykkes. Jeg bruker derfor ikke «gartner-språk», og ei heller hjelpemidler som ikke finnes i vanlige hjem. De siste årene har jeg hjulpet hundrevis av mennesker med å lykkes med sine planter.

Jeg vil nemlig at DU også skal kjenne lykkefølelsen når plantene dine spirer, for den er helt spesiell!

Jeg har både terapeut og BI-utdannelse, og har jobbet med entreprenører hele mitt voksne liv,. Mennesker og planter er mine lidenskaper og i  Spirelykke kombinerer jeg dette ved å løfte mennesker samtidig som jeg lærer dem å dyrke!

 

Spire-lykke til og god advent ! 

Hilsen Silje

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*