«Grønne» julekalender-aktiviteter for hele familien! Del 2

Nedtellingen til jul har begynt og med den åpnes årets julekalender! I denne pleier jeg å legge inn noen enkle og billige aktiviteter som jeg kan gjøre sammen med barna. Det blir billig og ikke minst får vi litt tid sammen. Vil du ha mine tips til en litt grønnere kalender, så les videre !

Tekst, bilder og video: Silje Bukholm

Aktivitet 2 helg 2: Få avokado-steinen etter taco-kvelden til å spire!

Vi spiser taco med barna hver fredag, og blir alltid sittende igjen med minst 2 avokadosteiner etter guacamolen. De kan kastes, men det er da mye morsommere å lage noe med dem! Visste du forresten at det er veldig enkelt å få avokado-stenene til å spire? Planten blir som en liten palme som du kan ha innendørs. Dessuten gir den et litt «sydligere preg» på stuen din om du bare gir den litt tid!                                             Med en rød sløyfe rundt glasset blir den kommende planten også en liten juledekorasjon i seg selv!

 

Du trenger:

  • Avokadosten
  • 3 tannpirkere eller grillpinner du klipper av
  • Et glass med vann, eller liten vase

 

Se hvordan vi gjør det her:

Om Siljes Spirelykke

Helt siden barnsben av, har jeg elsket alt som spirer og gror.  Jeg har derfor selv gjort alle feilene som kan gjøres, når det gjelder planter.

Jeg er ikke gartner, men et levende bevis på at du ikke må være det for virkelig å lykkes. Jeg bruker derfor ikke “gartner-språk”, og ei heller hjelpemidler som ikke finnes i vanlige hjem. De siste årene har jeg hjulpet hundrevis av mennesker med å lykkes med sine planter.

Jeg vil nemlig at DU også skal kjenne lykkefølelsen når plantene dine spirer, for den er helt spesiell!

Jeg har både terapeut og BI-utdannelse, og har jobbet med entreprenører hele mitt voksne liv,. Mennesker og planter er mine lidenskaper og i Spirelykke kombinerer jeg dette ved å løfte mennesker samtidig som jeg lærer dem å dyrke!

Spire-lykke til og god advent ! 

Hilsen Silje

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*