Poké – den nye sushien!

 

Poké er det hawaiiske verbet for å «kutte i biter» Man kan sette sammen sine favorittingredienser og få en frisk og sunn middag med masse smak og vakre farger. Rå fisk og ris er hovedingrediensen i denne superenkle retten. Laget på et blunk og smaker utrolig godt!

Poké bowl er enkelt å variere, enten ved å bytte ut tilbehøret eller bruke ulike sauser. Dette kan du også invitere gjester på – legg gjerne ingrediensene og sausene i ulike boller, og la gjestene lage sin egen favoritt bowl. Med poké får du den nydelige sushismaken på en brøkdel av tiden. Poké kan varieres i det uendelige og det er kun fantasien som setter begrensning når du skal velge fisk og tilbehør.

Passer godt hvis man blir litt lei julemat.

Oppskrift – Kaia’s freestyle poké

  • Kokt ris
  • Rå laks
  • Wakame (sjøgress)
  • Syltet ingefær
  • Mango
  • Avocado
  • Soyasaus
  • Vårløk
  • Agurk

Alle ingrediensen kuttes opp i pene biter og danderes i en bolle. Start med et lag med kokt ris nederst. Legg så de ferdig kuttede ingrediensene i grupper oppå risen. Laksen kan brukes som den er eller vendes i for eksempel spicy chilimajones. Eventuelt kan den rå fisken blandes med en deilig blanding av soyasaus, sesamolje og sesamfrø før den legges i bollen.

Andre ingredienser man kan ha i bowlen er blant annet sprø reddiker, salat, spirer, soyabønner, koriander og paprika.  Man kan også variere laksen med scampi eller reker.

 

2 Kommentarer

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*