Spiselige julegaver: Sukkerfrie cashew-kuler med dadler

For deg som ikke tåler eller vil ha sukker, men som likevel ønsker deg noen gode søte saker, kan du kose deg med disse herlige smaksbombene. Disse er også godt egnet til barn. Og det aller viktigste er at de er laget av bare rene råvarer. I tillegg er de rimelige og raske å lage.

Tekst: Nye Mat og Helse Foto fra Unsplash.com 

Gjør slik

  • 1, 5 dl usaltede cashewnøtter
  • 6-7 dadler som du tar ut steinene av
  • 1 ss olje – gjerne kokosolje
  • 1 ss kakaopulver

Kjør dadler og cashewnøtter i en kjøkkenmaskin eller blender til en jevn masse og lag kuler. Kulene kan spises som de er eller rulles i litt revet kokos til pynt. Du kan også smelte sukkerfri mørk sjokolade og dyppe kulene i og rulle de i kokosmasse. Prøv gjerne med hakkede nøtter som pynt også.

Det går an å leke litt med smaker. Man kan bruke lakrispulver i massen og litt lime eller andre gode julesmaker. Prøv deg frem og ha det morsomt med å lage disse herlighetene.

Unsplash.com

 

About Eva Badendyck 6 Articles

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*