Smerte er et signal…

Når ferien endelig er her, melder ofte nakkeplager og ryggvondter seg som man i en hektisk hverdag ikke har hatt seg tid til å kjenne ordentlig på.

Smerter og plager i disse områdene er årsaken til de fleste sykemeldinger. At det er følelser som kan være årsaken til dette er det få som tenker på. Stress og angst forårsaker endringer i alle fysiske strukturer, og etter hvert fører det til betennelser. Dette gir smerter som virkelig går utover livskvaliteten.

Tekst Gunn Gudmundson

Ryggsøylen bærer ikke bare vår fysiske bør, men også vår emosjonelle.

Smerten er da et signal til oss om at noe ikke er greit. Det som er enkelt å gjøre, som de fleste ofte lett tyr til, er å ta en tablett som letter smerten. Det er faktisk det samme som å klistre en teipbit over varsellampen i bilen. Kjenner du deg igjen?

Smerten er faktisk en venn som er ærlig med deg og prøver å fortelle deg hvordan det virkelig står til. Rygg, nakke smerter er ofte faktisk et fysisk symptom på depresjon og angst. Ikke alltid lett å forstå, men kroppen husker gjerne det hodet vil glemme.

Smerten er bare et nevrologisk fenomen som vårt nervesystem sender gjennom kroppen vår. Når du er bekymret, skuffet, redd eller lei deg skjer det en en kjemisk ubalanse i hjernen din. Hormonene kommer rett og slett i ubalanse og sender feilmeldinger rundt i kroppen din.

Derfor er det lurt å lytte litt til hva kroppen ønsker å fortelle deg og ikke bare be den å ti stille.

Jeg benytter meg ofte av både akupunktur/akupressur, pusteøvelser og eteriske oljer som redskaper til å forløse slike tilstander. Pluss hjemme/egenbehandling med eteriske oljer og øvelser med gode resultater.

Les mer på: 

http://skapdinfremtid.no/

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*