Trenger du andres bekreftelser?

HVORFOR ER DET SÅ VIKTIG HVA ANDRE MENER OM DEG OG VALGENE DU GJØR?

Er det slik at det er viktig med andes bekreftelser på det du har gjort, valgene du tar og har tatt?

Jeg hadde det sånn, og det var fryktelig. Når jeg ser tilbake manglet jeg totalt selvtillit. Dette  var utrolig slitsomt. Jeg forsto det ikke den gangen – hvorfor jeg hadde så vanskelig for å kunne slappe av.

Alltid beredt og på vakt  –

klar for å få kritikk – så etter det minste tegn i andres ansiktstrekk og kroppsspråk når jeg hadde utført noe eller uttrykt min mening. Kanskje det ikke engang var min egen mening, men en uttalelse jeg hadde hørt av mine foreldre eller andre autoritære personer.

Hva var den egentlige frykten?

  • Ikke å være god nok
  • Ikke flink nok
  • Ikke gjøre det som var riktig
  • Ikke være verd å være glad i

Hva var riktig og hvem bestemte hvem som satt med fasiten?

Som barn er vi avhengig av kjærlig rettledning, men når denne veiledningen ble gjort utfra en autoritær holdning /skikkelse – det var da jeg mistet meg selv. For hvem var jeg? Hva mente jeg?

Jeg mente det samme som de jeg var i sammen med i øyeblikket. Hvorfor? – Fordi de andre visste alltid best! Det var noe jeg hadde lært meg – det var min sannhet.

Min sannhet? Hva er det?

Hva er egentlig sant? Mine tolkninger utfra tidlige opplevelser. Andre har sine tolkninger utfra sine opplevelser og historier.

Dette er noe jeg har lært meg ettersom årene gikk og etter hvert tok Rosenterapi og Coach/ Mentor utdannelse som har gitt meg en større forståelse.

Vi går rundt med hver våre ryggsekker av ulikt innhold av opplevelser og sannheter. Sannheter vi har fått fra andre med sitt innhold (sin historie) i ryggsekken.

Dette har blitt MIN sannhet

Kan hende du er uenig, men det er greit. Vi kan som sagt ha helt ulike syn på samme sak og det kan være interessant å utveksle meninger og kanskje bli enige – og vi kan bli enige om at dette er vi uenige om. Det gjør verken deg eller meg til et dårlig menneske.

FRI!

Nå er jeg ikke lenger avhengig av hva andre mener og synes om meg eller mine valg. 

I årenes løp har jeg lært meg å finne «min stemme». Lært meg til å kjenne hva som rører og beveger seg i meg. Jeg bryr meg ikke lenger om at andre ikke liker hva jeg gjør og hvordan jeg prioriterer mine valg.

JEG er meg og DU er deg.

Jeg har mine egne drømmer – de følger jeg.  Jeg har erfart JANTELOVEN. Jeg gjør og har gjort noe som andre kunne tenkt seg å gjort, men ikke har hatt mot til. Det har da vært lettere for noen å le av meg og kritisere meg.

Andre gjør og har gjort ting jeg har ønsket, men ikke har hatt mot til…………. HEIA DEM!!!

Hva med deg?

Har du en drøm, et ønske, men holder det tilbake ………..for hva mener og synes de andre??

VI HAR FRIHET TIL Å TA EGNE VALG 

Les mer på https://skapdinfremtid.no/

Gode tanker fra meg, Gunn

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*