Har du en klovn i magen?

Har du noen gang vist deg frem som deg, men som egentlig ikke er deg, men deg likevel ?!? Forvirrende? Ja, det ble det for meg også, men innrømmer at jeg ler godt den dag i dag av det jeg gjorde og som jeg gjerne gjør igjen!

Tekst: Gunn Gudmundsson  Foto: Pixabay

Å titte frem utenfor A4 boksen kan være ganske skummelt, men jeg lot det stå til med et aldri så lite sprell.  I full offentlighet, profilen min på FB er jo det, tok jeg rennafart og la ut en helt «utenomjordisk snap» av meg selv 😉

Inni meg, skjønner du, har jeg har en liten skuff og der bor det en liten klovn som hadde levd et ganske innestengt liv. Det var på høy tid å slippe den ut, men såååå skummelt da gitt!  Så da dette innfallet plutselig over meg, kom «klovne-Gunn» opp og ut med et brak!

Ikke et sekund med skam fulgte. Jeg kjente derimot en skikkelig boost av livsenergi!

«Snapstuntet» mitt, er noe jeg helt klart ville gjort som barn, men som i mange år har lagt langt inne, nærmest nedgravd i et hull med påskriften:  «Her ligger det noe som du blir ledd av, mange synes du er barnslig og dum, folk tar deg ikke seriøst lenger, visste ikke du var sånn, skam deg!»

Komfortsonen er ganske romslig hos noen og langt mer begrensende hos andre.  Felles er at vi ikke liker å gå utenfor den.

Livet er fylt med altfor mye alvor, begrensninger og redsel for hva andre sier og mener om deg. For enkelte så mye at spontaniteten blir kvalt. Den lille klovnen får surstoffmangel i den lille skuffen inni deg og makter ikke å komme opp og ut.

Vil vi, du og jeg ha det sånn?  Jeg vil ikke!  Ikke et sekund lenger!

«Snapstuntet» mitt vekket meg opp i tide. Det åpnet opp for den lille luken inni meg som var satt lås og slå på for at andre skulle ta meg seriøst, at alle skulle snakke pent om meg.

Det skaper ikke forandringer bare å lese og det er forskjell på teori og praksis. Denne forskjellen kommer du i kontakt med når og om du går utenom pensum. Det er en utfordring – en slags «dannelsesreise» – som jeg gav meg ut på da jeg begynte på Coach og mentor utdannelsen min.

I dag opplever jeg at det er en fryd å følge alle som ønsker å bli fri fra gamle mønstre og fordommer, som etter hvert tillater seg å være litt gærne og gi litt blaffen. Så lenge en ikke bevisst går inn for å skade eller gjøre andre vondt, synes vil jeg at det meste er lov.

Det er såååå deilig og befriende å kjenne at den lille klovnen min lever i beste velgående og jeg jeg lar den gjøre det!

Har du en klovn inni deg, slipp den løs.  Selv på en tirsdag ! 😊

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*