Unn deg en smakfull «koronalønsj»!

POPULÆRE SAKER

Er du blant de mange som har måttet rigge opp et provisorisk hjemmekontor på uviss tid, som subber rundt i joggebuksa og har ramla helt av hva gjelder en god frokost og enda bedre lunsj?  Om så, kan Nye Mat og Helse friste deg med et par lunsjretter som er næringsrike både for kropp og sinn!

Tekst og foto: Kathrine Kragøe Skjelvan

En rask undersøkelse blant ufrivillige «hjemmekontorister», viser at lunsjpausen med kollegaene er det som savnes aller mest. Mange ender opp med en kjapp brødblings på fjøla og knapt nok det.

Da koronaen slo inn i mars i fjor, var det å lage en deilig lunsj hver dag min måte å «fake it til you make it». Jeg måtte liksom gjøre det litt koselig for meg selv tross elendigheten i verden, og nå er vi der igjen…

En god frokost og lunsj på hjemmekontoret, er noe av det som for meg, sammen med fyr på peisen, gjør hjemmekontorjobbing til et kjekt avbrekk fra den vanlige arbeidsuka. For er det noe som er viktig i disse tider, så er det næringsrik mat. Både for kropp og sinn. Spesielt grønnsaker med alle vitaminer, mineraler og sporstoffer.

Vel så viktig er det å gjøre noe hyggelig for deg selv. Legg litt energi i å lage en lunsj som setter fart i smaksløkene – og som sender glade signaler til hjernen!  Gjør deg litt flid med bord-dekningen, tenn et lys og sett på musikk du er glad i. La lunsjen bli en høydare på dagen som motiverer deg til å jobbe både før og etter du har spist.

I skrivende stund sitter jeg og koser meg med fyr i ovnen og en varmende deilig suppe full av grønnsaker og hønsekraft med et sting av chili. Perfekt nå som snøen laver ned ute, de «blå» kryper på og vinden rusker i veggene…

Bon apetite og ha en hyggelig dag på hjemmekontoret 😊

Indiskinspirert kyllingsuppe

Denne kyllingsuppa er inspirert av indisk mat og smaker deilig av både karry og kokosmelk. Er du raus med krydder kan den bli riktig så heit også!

Du trenger

1 rød paprika
Det grønne på en bunt vårløk
1/2 rødløk (kan sløyfes)
2 normalstore gulrøtter
0.5 cm ingefær
2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
2 ss mild madras curry
2 l vann
3 terninger grønnsaksbuljong
1 boks kokosmelk (4 dl)
2 kyllingfileter
1-2 ss hvetefri soyasaus
2 ss hakket fersk koriander

Rens og kutt grønnsaker i skiver/biter. Ha olje og curry i en tykkbunnet kjele og rør godt. Ha over grønnsaker og surr på middels varme til løken er myk. Ha over vann og buljong. Kok til grønnsakene er møre.

Kjør suppa jevn med stavmixer og tilsett kokosmelk og smak til med soyasaus. Smak til med krydder etter ønske.

Skjær kyllingen i tynn-tynne strimler og ha dem over i kokende suppe. Sett ned varmen og la kyllingen trekke til den er ferdig.

Ha over koriander rett før servering.

Tips

Denne suppa kan du meg fordel gjøre klar dagen i forveien, sette kjølig og så varme opp dagen derpå. Har du rester, koker du (brun) ris til restene og har i mer kylling. Det smaker knallgodt! Server gjerne med naanbrød eller lyst brød.

Blomkålvinger Tikka Masala

Det første jeg tenkte jeg skulle prøve yogurt naturell til, var blomkålvinger. Jeg vet ikke hvor det kom fra, men jeg virkelig elsker blomkål.

Jeg fikk en airfryer til jul og ble litt sjakk matt, hva skulle den brukes til? I dag fikk jeg endelig brukt den! Sammen med jobbens tyske utvekslingselev laget jeg disse utrolig gode blomkålvingene tikka masala med to deilige yoghurtdipper.

Du trenger

1 blomkål i buketter
2 ss tikka masala paste
100 gram melkefri melange
100 gram glutenfritt griljermel

Dip
1 boks Kogurt naturell
Koriander og eller Raita dipmix

Slik gjør du det:

  1. Del blomkålen i små buketter med stilk
  2. Smelt margarin og tikka masala paste i en kjele
  3. Ha tikka masala-blandingen i én skål og griljermel i en annen
  4. Ta tak i stilken på blomkålen og dypp den først i tikka masala, deretter i griljermel
  5. Legg dem på et brett og stek dem deretter i airfryer på 200 grader i ca 10 minutter
  6. Server med Kogurt naturell eller smaksett den med indisk raitadipmiks eller koriander

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

- Annonse -

VÅRE SISTE SAKER

Relaterte saker